Boerenfoxen

De Boerenfox is een oude boerderijhond die zonder standaard wordt gefokt. Toch is het een typisch Nederlands ras. De Boerenfox is ontstaan doordat boeren met een rasloze hond die goed beviel, zijn gaan fokken met een gezonde hond die zijn werk goed deed op een ander boerenerf. De dieren staan bekend om het vangen van mollen, muizen en ratten, hun aanhankelijkheid, hun intelligentie, hun gezelligheid, hun vriendelijkheid, hun waaksheid en om hun aanpassings- en doorzettingsvermogen. Oftewel een perfecte gezinshond en heel populair!

Een Boerenfox is, met alle mogelijke variaties, een centimeter of 40 a 45 hoog, wit met bruine en zwarte vlekken, heeft een kortharige gladde vacht, halfhangende oren, een halflange, lichtgekrulde staart en een sprekende kop met een intelligente blik. Ze zijn gecreëerd met rasloze hondjes op boerderijen op basis van gewenste karaktereigenschappen, gezondheid en kleur. 

Indien u meer informatie wenst te ontvangen over onze Boerenfox honden dan kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen via telefoon: 076-5962574 of via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..