Border Collie

De Border Collie is een razendsnelle 'schapenhond', op het eerste gezicht ziet de Border Collie er uit als een gewone, gezellige doorsnee hond. Van oorsprong komt de Border Collie uit Groot-Brittanië en wordt gemiddeld 12-13 jaar. Een specifiek kenmerk van de Border Collie is 'Eye', dit is een bijna hypnotiserende blik wat bekend staat bij dit ras. De Border Collie gebruikt deze blik, om tijdens het werk de schapen te fixeren en in de juiste richting te sturen.

De Border Collie heeft een baas nodig die bereid is aan de werklust van de hond tegemoet te komen. Alleen fietsen of wandelen is voor de Border Collie niet voldoende, maar heeft ook mentale stimulans, uitdaging en afwisseling nodig. Er lopen heel wat gestreste Border Collie's rond omdat ze geen uitlaatklep hebben voor hun tomeloze energie. Wanneer er aan hun energie behoeften voldaan word is het in huis geen drukke hond. Hij kan dan rustig liggen slapen. 

De Border Collie is voor zijn eigen mensen heel aanhankelijk, maar kan zich tegenover anderen gereserveerd opstellen. Bij een Border Collie kun je het drijven niet uithalen, dat ligt vast in zijn genen. Hij moet voor zijn gevoelen drijven. Onze Border Collie heet Mika.